KAKO ŠTO DUŽE SAČUVATI ZAČINSKO BILJE

 

zacinsko bilje

 

ZAČINSKO BILJE - ČUVANJE

 

Začinsko bilje može da se sačuva i sušenjem. Iskreno, najbolje je kad je sveže, ali u zimskim mesecima nema puno opcija. Neke travke kao što su origano, nana, žalfija, ruzmarin, timijan i lovorov list, i osušene zadržavaju puno od svog mirisa i arome. Ukoliko želite da biljke osušite najbolje je da ih skupite u vezicu obesite na mestu koje je provetreno i bez direktnog sunca kao što je trem ili tavan. Čuvajte osušeno bilje u hermetički zatvorenoj tegli.

Takođe, začinsko bilje možete sačuvati ukoliko ga stavite u maslinovo ulje. Ima još jedan od načina kada su u pitanju mirođija i peršun. Iseckate biljke pomešate sa vodom, sipate u posudu za pravljenje leda i stavite u zamrzivač. Kad se kockice leda formiraju stavite svaku posebno u zipper plastičnu kesicu i čuvajte u zamrzivaču.